–Vi har sett hverandre nesten hver dag i 23 år

I over 20 år har Hanne Karin Grøterud (60), Anne Mette Aasen (53) og Hans Andersen jobbet sammen.

At Hanne Karin og Anne Mette skulle ende opp i vaskeribransjen var egentlig ganske tilfeldig.

– Jeg jobbet egentlig i helsevesenet, men ønsket mer stabile arbeidstider, hvor jeg slapp å jobbe kveld- og helgeturnus. Så da jeg så at det var en ledig stilling på vaskeriet, søkte jeg, og siden har jeg blitt her, smiler Anne Mette.

– Jeg har aldri gruet meg til å gå på jobb

Hans Andersen er daglig leder for Rentx. Han begynte som daglig leder i 2000, samtidig som Hanne Karin og Anne Mette ble ansatt. Siden den gangen har de tre sett hverandre nesten hver eneste dag.

– Det er kjempegodt miljø her, jeg trives veldig godt. Faktisk har jeg aldri gruet meg til å gå på jobb. Jeg gleder meg til å gå på jobb hver eneste dag og har aldri vurdert å slutte, smiler de to.

Rask utvikling

Mye har skjedd i bransjen på de over 20 årene de har jobbet sammen.

– Hverdagen har på mange måter blitt lettere. Før var det mer manuell håndtering. Samtidig er det en omstillingsprosess å lære seg alt det nye som skjer med dataprogrammene, smiler Anne Mette.

– Vi lærer noe nytt hele tiden

For 20 år siden flyttet vaskerioperatørene på klærne selv, nå er det maskiner som tar seg av store deler av jobben. Daglig leder, Hans Andersen, anslår at de vasker opp mot 800 kilo tøy i timen, fordelt på 450 kunder av ulik størrelse.

– Jobben har blitt fysisk lettere, vi flytter mindre tøy enn det vi gjorde før. Det er spennende når det kommer en ny maskin, og det er noe nytt å sette seg inn i. Vi lærer noe nytt hele tiden, smiler Anne Mette.

At det alltid er noe nytt å lære, er Anne Mette et godt eksempel på.

I en alder av 53 år er hun i ferd med å ta fagbrev. Eksamen er i mai, og når den blir bestått kan hun smykke seg med tittelen vaskerioperatør med fagbrev.

Hanne Mette og Anne Karin, kjente hverandre fra før de begynte i Rentx. De er gode venninner både på jobb og privat.

De forteller at det gode samholdet på jobben har vært avgjørende for at de har valgt å bli i samme jobb og bransje i over 20 år.

– Hans er veldig flink til å finne på sosiale ting for de ansatte. Vi har hatt mange fine sommerfester, julebord og utenlandsturer, dessuten har vi felles lunsj hver eneste dag, hvor vi får servert mat. Det er en liten, men veldig viktig greie som skaper trivsel på arbeidsplassen.

Til sammen jobber det 18 ansatte i Rentx, med et aldersspenn fra 20 til 60 år.

– Det er et veldig godt kollegialt samarbeid. For noen år siden var gjengen på vaskerimesse i Tyskland for faglig påfyll, det er veldig spennende med slike turer, for å se hva som rører seg i bransjen.

Sto ute i måneskinn og vasket klær

At de tre har jobbet 20 år i samme jobb, måtte selvsagt feires med både kake og diplom. Og etter så mange år på samme arbeidsplass, blir det også mange gode minner.  Et de begge husker godt, er fra 2020, da hele produksjonen ble flyttet utendørs.

– Jeg husker vi sto her under stjernehimmelen i måneskinn, med hjem og verneutstyr og vasket tøy. Alle vaskemaskinene og alt utstyret sto ute, mens vi bygde om. Det var en risikosport, men også et minne for livet, ler de to.

Daglig leder, Hans skryter av de to kollegaene sine.

– Jeg kan telle på en hånd hvor mange ganger de har vært syke. De er aldri borte fra jobb og står på med godt humør og arbeidsglede hver eneste dag. Det er imponerende å se og jeg er stolt over å ha ansatte som har valgt å hos oss i over 20 år, smiler Hans.

Trenger du en praktisk løsning på håndtering av sengetøy, tekstiler eller arbeidstøy?

Kontakt oss for en uformell prat eller spør oss om pristilbud, hvilke tjenester vi tilbyr eller om du bare lurer på noe.

  • 8 siffer, uten mellomrom.
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.