Hans Richard Andersen fra Rentx og daglig leder hos Norsk Tekstilgjenvinning, Pål Erik Haraldsen.

Fra gamle til nye tråder! Dette er liten revolusjon i tekstilbransjen

Bli med inn for å se hvordan gamle Rentx-tekstiler blir gjenvunnet og får nytt liv. Bli med Hans på en omvisning hos Norsk Tekstilgjenvinning.

–Det er dette som er sirkulær økonomi i praksis, og et av de første anleggene i Norge som er rigget for å ta i mot brukte tekstiler på denne måten. Vi er helt i sluttfasen av fullskala testing. Snart girer vi opp for full produksjon, forteller daglig leder i Norsk Tekstilgjenvinning, På Erik Haraldsen.

Viste du at:
Tekstilbransjen er blant enkeltbransjene som står for aller størst miljøfotavtrykk på verdensbasis. Skjerpede krav til gjenbruk av gamle tekstiler er helt avgjørende for å løse en rekke miljøutfordringer.

Les mer om tekstilbransjen på Svanemerket.no

–For Rentx er det viktig å hele tiden være i takt med utviklingen. I Rentx skal vi være ambisiøse, men samtidig realistiske i målene vi setter for arbeidet vårt rundt dette med miljø. At vi nå leverer gamle tekstiler til gjenbruk er helt i tråd med verdiene til Svanemerket og vi som Miljøfyrtårnbedrift må være en del av, forteller daglig leder i Rentx, Hans Richard Andersen.

Bli med inn på en omvisning hos Norsk Tekstilgjenvinning

I Rentx var vi så heldige å få en guidet omvisning på det splitter nye anlegget i Sandefjord. Her kvernes alle tekstilene ned til hver minste fiber. Dette leveres så til produsenter som kan spinne nytt tøy av Rentx sine gamle sengetøy eller laken.