Tre generasjoner Rentx: – Nå skal jeg pensjonere meg

– Jeg har vært i vaskeribransjen siden 1981. Nå har jeg bestemt meg for å trappe ned litt. Det er egentlig litt vemodig, men jeg følte tiden var inne for det nå, forteller Bjørg Andersen.

Med «Omo color» i blodårene er det ikke tvil om at Bjørg har vært lenge i vaskeribransjen. I 1981 kjøpte hun og mannen, Hans Jørgen Andersen, vaskeriet ved Herredshuset i Hostvedt.

Omtrent samtidig ble Sandsvær Vask & Rens i Kongsberg sentrum opprettet. Her ble det, som i dag, vasket og renset dresser, bunader og penklær, mens Herredshuset tok seg av industrikundene som hotell og helsetøy.

–I sentrum drev jeg sammen med den andre sønnen min, Jørn Raimond, helt frem til 2017. Etter den tid har jeg jobbet for Hans Richard og barnebarnet mitt Hans-Martin her på Rentx. At familien har såpe i blodårene er det nesten ikke tvil om, du kan jo tenke deg hva det prates om når vi er samlet til familiesammenkomster, humrer Bjørg.

–Jeg har ikke vært involvert i driften av Rentx, men har stått for den daglige lunsjordningen for de ansatte. Det har vært et gode som jeg tror de har satt veldig pris på.