To år med pandemi – Anne Mette fryktet at arbeidsplassen skulle ryke

Anne Mette Aasen og de andre ansatte i Rentx har i to år stått helt i front mot smitten. Det har ikke gått en eneste dag uten at de har vasket tekstiler som har vært infisert med smitte.

–Vi har heldigvis ikke tatt med oss noe av smitten fra arbeidsplassen hjem til familien. Det forteller at vi i Rentx har hatt gode rutiner, forteller Aasen.

Fryktet for arbeidsplassen

Da pandemien skylte over Norge og Europa var det mye usikkerhet i befolkningen, og i næringslivet generelt. For de ansatte i Rentx var det særlig en usikkerhet knyttet til hvordan pandemien kom til å påvirke hotell- og reiselivsnæringen.

–Det som bekymret meg aller mest var det at vi kanskje ikke hadde en jobb å gå til i fremtiden. Vask av sengetøy og tekstiler for hotellnæringen er jo tross alt noe av det vi driver aller mest med.

–Heldigvis har vi i flere år hatt en satsning på vask av tekstiler fra blant annet helsesektoren, dette har tatt seg opp under pandemien. Det er nok dette som i stor grad har reddet oss gjennom, utdyper en lettet Anne Mette.

Les også: Bli med Rentx på Norges vakreste lastebilrute.