Beredskapspose: Alle hoteller og overnattingssteder som er kunder av Rentx har fått uttdelt egne beredskapsposer for håndtering av smittefarlige tekstiler.

Skjerper rutinene for vask av hotelltekstiler

Rentx har siden 2013 vært godkjent vaskeri for håndtering av smittetøy fra helsesektoren. I tråd med smittesituasjonen skjerper vaskeriet rutinene ytterligere ved å dele ut beredskapsposer til alle hoteller og overnattingssteder.

Rentx har solid erfaring med håndtering av tekstilvask fra helsesektoren og følger de gitte bransjestandardene innenfor sektoren. I tråd med smittesituasjonen i Norge har Rentx innført ytterligere rutiner for å minimere sjansen for videre spredning og for å sikre helsesituasjonen til de ansatte ved vaskeriet.

Har delt ut beredskapsposer til alle overnattingssteder
Som følge av smittesituasjonen har Rentx besluttet å dele ut beredskapsposer til alle hoteller og overnattingssteder som står på kundelisten til vaskeriet.

─ Alle hoteller og overnattingssteder som er kunde hos oss får nå utdelt beredskapsposer for håndtering av tekstiler som kan være infisert med smitte. Tekstilene puttes først i en blank vannoppløselig pose, før denne legges i en gul tekstilpose. Dette blir så vasket på 85 grader i ti minutter som sørger for å ta livet av alle skadelige bakterier og virus. Dette er rutiner vi har praktisert for helsesektoren siden 2013. Det nye er at vi  nå innfører dette innenfor hotell og overnatting, forteller daglig leder i Rentx Hans Richard Andersen.

Ta kontakt med Rentx i kontaktskjemaet nedenfor dersom du har ytterligere spørsmål om hvordan du på best mulig måte bør håndtere smittefarlige tekstiler.