Mann og- konebedriften Langeby Camping: Stein Larsen og kona Synnøve Lahr er nå fornøyde drivere av Langeby Camping.

Langeby Camping: – Vi kunne ingen ting om å drive camping da vi tok over driften

Sandefjord: Stein Larsen og Kona Synnøve Lahr har de siste fire årene drevet Langeby Camping rett sør for Sandefjord sentrum. Ekteparet forteller om en bratt læringskurve når de først bestemte seg for å bli drivere av den familievennlige campingplassen.


Ønsket mer tid sammen

I sitt tidligere liv har paret en svært travel hverdag bak seg, Stein som selvstendig næringsdrivende i Oljeindustrien og Synnøve som tidligere har drevet butikk.

─Det var et travelt liv da jeg arbeidet som sikkerhetsrådgiver i Olje- og gassnæringen. Så jeg har absolutt mine gjestedøgn på diverse hoteller rundt omkring, men jeg klagde aldri. Det var først og fremst for å få mer tid til hverandre at vi valgte å gå inn som drivere i «campingbransjen.»

─I sommerhalvåret bor vi i en av leilighetene på campingplassen. Vi kommer nærmere gjestene og kan hele tiden være der for de, poengterer Stein.

Fikk hjelp av campinggjestene i oppstarten

Da Stein og Synnøve la inn anbud om å få drive Langeby Camping var de totalt blanke på hvordan man faktisk skulle drifte en campingplass.

─ Vi var totalt blanke, vi viste ingen verdens ting om hvordan drive en campingplass i begynnelsen. Men vi gikk løs på utfordringen med strake armer og tenkte at dette kan vi få til. For å komme over knekken benyttet vi oss aktivt av sesonggjestene som hadde vært her i en årrekke og ikke minst de ansatte som allerede var her. Det er mye takket være disse at vi har kommet dit vi er nå.

Ufortjent harrystempel

─ Det har vært campingplass her siden 50-tallet og flere av gjestene har vært her i over 50 år. Tenk det! Det forteller noe om at det er et sted du trives med å være. Det er også slik at camping enkelte ganger får et litt ufortjent rykte, det henger mye sammen med enkelte av programmene som vises på TV tipper jeg. Men slik er det absolutt ikke. Hos oss har vi gjester fra alle lag i samfunnet, alt fra håndverkere, butikkarbeidere til økonomidirektører i store nasjonale selskaper, utdyper Stein.

─ Her er det heller ingen gjerder eller stengte dører. Campingplassen ligger på et kommunalt rekreasjonsområde, det er åpent for hvem som helst å ta seg en tur ned på den vakre sandstranda. Eller en koselig gåtur langs kyststien som går midt gjennom campingplassen vår. Ta gjerne en tur innom kafeen for en is eller byens beste kebab, på ekte libanesisk vis, forklarer Larsen.