Fra vaskebrett til moderne teknologi: Hans Andersen hos Rentx med en litt mindre avansert vaskemaskin.

Bli med inn i et moderne industrivaskeri

Rentx så seg nødt til å utvide kapasiteten med et nytt og moderne bygg. ─Det var helt utrolig at vi klarte å drive vaskeriet videre selv om vegger og tak ble plukket fra hverandre rundt ørene våre. Attpåtil skulle vi vaske tøy som var infisert med smitte, sier Hans Richard Andersen i Rentx.

I full drift under hele byggeprosessen

Å skulle drive vaskeriet på normal måte samtidig som det nye bygget reiste seg krevde både god planlegging og en liten porsjon flaks fra værgudene.

─Å skulle flytte til en ny tomt var ikke noe alternativ for oss, da ble det eneste valget å bygge et litt større bygg over det gamle. Alt skulle også skje samtidig som det gamle gikk for fullt. Du gikk jo og følte på litt sommerfugler i magen om hvordan dette kom til å gå.

−Dette er helt unikt, det var helt utrolig at vi klarte å drive vaskeriet videre selv om vegger og tak ble plukket fra hverandre rundt ørene våre. Her vil jeg også berømme entreprenøren Ag for et godt stykke utført arbeid. Vi hadde vel en nedetid på kun én arbeidsuke totalt, forklarer Hans Richard Andersen i Rentx.

Ta rundturen i et moderne vaskeri

Å skulle vaske sengetøy og tekstiler høres kanskje enkelt ut. Realiteten er derimot et høyteknologisk velsmurt maskineri med mange faktorer som må spille på lag med hverandre.

Få en rundtur i vaskeriet, se videoen nedenfor:

Vasker tøy med smitte hver dag

Rentx har siden 2013 vært sertifisert for vask av tekstiler fra helsesektoren. Dette innebærer at vaskeriet svært ofte håndterer smittetøy som blant annet er infisert med en rekke sykdommer, blant annet Covid-19.

─Vi har ikke hatt en eneste ansatt som har blitt smittet på jobb mens de har håndtert tøy med smitte. De ansatte hos oss tar dette på høyeste alvor og har innarbeidet seg gode rutiner på hvordan slike tekstiler skal og bør håndteres. De er utrolig dyktige og profesjonelle i jobben de gjør på dette området, skryter Andersen.

Stadig mer automatisering

Flere og flere av tekstilene til Rentx er chippet for å kunne holde bedre oversikt over den enkeltes kunde sitt behov. Hos Rentx blir alt chippet tøy automatisk registrert ved hjelp av flere mottakere rundt omkring i vaskeriet.

─ Alle arbeidsklærne vi leverer til kunder er i dag chippet, da kan du hele tiden holde styr på størrelser, farger, antall vask og hvilke klær som hører til hvilken kunde. Dette er med på å øke effektiviteten hos oss i tillegg til at kundene får en mer konkurranserettet pris og langt færre feilleveringer i andre enden.

Robotene er ingen trussel hos Rentx

Til tross for større bruk av roboter og automatisering forsikrer Andersen at ingen arbeidsplasser vil gå tapt hos Rentx.

─Vi får muligheten til å være mer effektive. Du får brukt de menneskelige ressursene langt mer effektivt og vil kunne gi de mer spennende arbeidsoppgaver. I fremtiden vil du som ansatt i større grad bli brukt som en operatør i stedet for å utføre det arbeidet som i dag kanskje er monotont og repetitivt, avslutter Hans Richard.